Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Kitajski policisti ugrabili ameriško družino

Policija je razbijala po vhodnih vratih in zahtevala, da "izmeri njihovo telesno temperaturo"

Vendi Džao (levo) z njeno sestro Renjuan Džao in njen mož Jianšin Šie.
Vendi Džao (levo) z njeno sestro Renjuan Džao in njen mož Jianšin Šie.

G. Šie Jianšin in njegova žena, ga. Džao Renjuan, sta bila doma sredi noči 5. februarja 2020, ko je policija potrkala na njihova vrata in zatrjevala, da morajo "izmeriti telesno temperaturo."

Gospa Džao je sestri poslala sporočilo o nastali situaciji in napisala, da ne odpirata vrat. Ko je njena sestra v jutru videla sporočilo in poklicala nazaj, so ju že aretirali.

Sorodniki para so 8. februarja poklicali policista Jana na policijsko postajo Čišing, da bi se pozanimali o tem primeru. Jan je povedal, da sta bila aretirana zaradi deljenja letakov o Falun Gongu ter zavrnil posredovanje nadaljnjih informacij.

Ko so sorodniki para poklicali policijsko postajo Čišing teden dni kasneje, da bi se pozanimala o njih, je policist na drugi strani pogovora dejal, da tudi zavrača pojasnjevanje nadaljnjih informacij in jim odgovoril, naj počakajo na obvestila.

Šele ko se sorodniki pritožili, da ne vedo, kam naj pošljejo oblačila svojim najdražjim, je policist razkril, da je bil par zadržan v centru za pripor št. 2 na Jinjiling ulici.

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.