Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

O nas


Naša zgodovina

Kako in zakaj je bil ustanovljen Falun Dafa informacijski center?

Pred poletjem v letu 1999 Falun Gong ni imel nobenega urada za stike z javnostmi, nobenih usmerjevanj ali strategij za odnose z javnostmi in prav nobenega učinkovitega načina, da bi naše sporočilo poročali svetu. Falun Gong praktikanti so se preprosto srečevali v parkih po vsem svetu, da bi meditirali in tako so bili povezani med seboj preko e-pošte in spletnih strani — neformalna skupnost, ki je imela skupni interes prakticiranje Falun Gonga. In če bi imeli svoj način, bi to še vedno bilo tako.

Toda pregon, ki je vršen nad nami, je zahteval odziv. Ko so Kitajske komunistične oblasti sprožile zatiranje Falun Gonga poleti 1999 po vsej državi, so novinarji na zahodu, razne vlade in organizacije za pravice iskali odgovore.

Nekaj praktikantov Falun Gonga je v New Yorku prepoznalo potrebo po mehanizmu, preko katerega bi pošiljali sporočila za javnost, da bi opozorili na zaskrbljujoča dogajanja na Kitajskem. Brez predhodno vzpostavljenega uradnega kanala se je praktikantka Falun Gonga, Gail Rachlin, prostovoljno ponudila s svojim strokovnim znanjem kot strokovnjakinja za stike z javnostjo. Številni prostovoljci, med njimi tudi Erping Džang in Levi Browde, so sodelovali s pošiljanjem novic javnosti preko podjetja gospe Rachlin, medijske skupine Rachlin Media Group.

Leta 2000 je bil Falun Dafa informacijski center uradno vključen v prostovoljno organizacijo 501(c)3 in Rachlin Media Group zatem ni bila več uporabljala. Center prevzema odgovornost, da govori v imenu prakse, izdaja novice za javnost, poročanja in analize, ki se nanašajo na sedanji pregon na Kitajskem. Gail Rachlin, Erping Džang in Levi Browde še naprej služijo kot prostovoljni tiskovni predstavniki Falun Dafa informacijskega centra.

Njih pa podpirajo razne prostovoljne podružnice po sveti, med njimi tudi Falun Dafa informacijski center Slovenije.

Falun Dafa informacijski center Slovenije prevzema vso odgovornost za vsebino na naši spletni strani in glavni sedež Falun Dafa informacijski center v ZDA ni odgovoren za kakršno koli vsebino na naši lokalni spletni strani.