Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

O nas


Naše poslanstvo

Falun Dafa informacijski center Slovenije je uradna tiskovna podružnica za Falun Gong (Falun Dafa) in tudi eden izmed glavnih virov informacij o zlorabi človekovih pravic praktikantov Falun Gonga, ki se soočajo z delovanjem kitajskega komunističnega režima.

Cilj našega dela in vpliva, za katerega si prizadevamo, je:

• Dokumentiranje zlorab človekovih pravic Falun Gonga na Kitajskem, kot tudi prisilno taktiko in ustrahovanje s strani Ljudske republike Kitajske usmerjeno na Falun Gong vsepovsod po svetu.

• Širjenje teh informacij vsem ustreznim subjektom, vključno z mediji, vladami, nevladnimi organizacijami, raziskovalnimi inštituti in izobraževalnimi ustanovami.

• Da služimo kot vir za novinarje, preiskovalce, učenjake in vzgojitelje, ki si prizadevajo izvedeti več o Falun Gongu in njegovi stiski na Kitajskem.

• Spremljanje in analiziranje poročanj in predstavitev Falun Gonga v medijih, kot tudi katalogiziranje in organiziranje ključnih poročanj.

• Uradno zagotovljanje izražanja glasu praktikantov Falun Gonga in jasno zmogljivost novinarjem in medijskim organizacijam.

• Podpirati delo javnega zagovornika v povezavi s Falun Gongom, kot na primer, z izdelavo informativnih letakov in dokumentarnih filmov.

Falun Dafa informacijski center Slovenije ne stremi po promociji poučevanja ali prakse Falun Gonga (Falun Dafe). Vsaka tovrstna predstavitev na tej spletni strani je informativne narave in v veliki meri popravlja napačne predstave lažnih propagand, ki jih kroži Kitajska komunistična oblast.