Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Falun Gong

Starodavna tradicija uma, telesa in duha

Falun Gong je starodavna kitajska duhovna disciplina Budistične tradicije. Falun Gong sestavljajo moralni nauki, štiri nežne vaje in meditacija. Je resnično edinstvena in ima visoko učinkovitost k izboljšanju vašega zdravja in energijskih nivojev.

Bistvo Falun Gonga so vrline Resničnosti, Šočutja in Tolerance (po kitajsko; Zhen - Shan - Ren). Falun Gong nas uči, da so to najbolj osnovne lastnosti vesolja in jih jemlje kot vodilo vsakdanjega življenja in prakse.

Po besedah Falun Gong ustanovitelja, g.Li Hongzhija; "asimilirane najvišje kvalitete vesolja — Zhen, Shan, Ren (Resničnost, Sočutje, Toleranca) — so temelj tovrstne prakse. Prakso vodijo najvišje kvalitete, ki temeljijo na pravih zakonih in določajo razvoj vesolja."

Falun Gong je znan tudi pod imenom “Falun Dafa”.

Do leta 1999 je Falun Dafa postala največja in najhitreje rastoča praksa te vrste na Kitajskem, če ne kar v vsej zgodovini tega sveta. Javnosti je bila predstavljena v letu 1992 in v samo sedmih letih je Falun Dafa prakticiralo ocenjenih kar 100 milijonov ljudi.

Po poteh Falun Dafa kultivacije

G. Li Hongzhi je ustanovitelj Falun Dafe. Slika prikazuje kako popravlja praktikanta med skupinsko vadbo v Čikagu.

V Aziji se tovrstne duhovne prakse pogosto naslavljajo kot načini kultivacije ali samokultivacije in so sestavni del klasične kitajske kulture. Različne taoistične, budistične in konfucijanske prakse se uvrščajo v to rubriko.

Skozi dosledno in predano prakso lahko učenec Falun Dafe doseže stanje nesebičnosti, večjega vpogleda in zavedanja, notranje čistosti in ravnovesja—globlje delovanje tistega, kar se lahko imenuje resnično zdravje. Na koncu se približa stanju Duhovnega dosežka, ki se ga v azijski tradiciji imenuje Razsvetljenje ali doseganje Poti (Tao).

Za razliko od tistih kultivacijskih načinov, ki obstajajo v samostanih, se Falun Dafo prakticira v družbi, pri čemer se učenci poročajo, vzgajajo otroke in si prizadevajo za številne kariere. Medtem ko Falun Dafa stremi k notranjemu preoblikovanju posameznika, je značilno, da navzven privede pozitivne spremembe v svetu, kjer praktikant postane bolj potrpežljiv družinski član, bolj zavedni delavec ali aktivnejši član družbe.

Nagrade na Kitajskem in drugod po svetu

Falun Dafa je bil zato predmet številnih nagrad, razglasitev in pohval državnih uradnikov in številnih organizacij. Številni, ki prakticirajo Falun Dafa, so prejemniki raznih nagrad v njihovi skupnosti in na delavnih mestih.

Glas podpore

Ustanovitelj prakse, G.Li Hongzhi, je petkratni nominiranec Nobelove nagrade za mir in Evropski parlament ga je predlagal za Saharovo nagrado za svobodo misli. Je prejemnik mednarodne nagrade za svobodo verovanja Freedom House-a.

V izogib soju žarometov, G. Li vodi prakso skozi svoje publikacije in občasne govore, običajno na konferencah Falun Dafa. G. Li je vedno vztrajal, da se prakso poučuje brezplačno in da je na voljo vsem. Zato so vse Falun Dafa knjige, video posnetki in ostalo na voljo v brezplačni obliki na uradni spletni strani.

Falun Dafa praktikanti vadijo na slovesnosti ob svetovnem dnevu Falun Dafa v New Yorku

Malo ljudi se danes zaveda, da so Falun Dafa in njeni privrženci veliko prejeli na račun uradnega priznavanja v 90. letih prejšnjega stoletja na Kitajskem, s predkaznovanjem in nasilno spremembo političnih vetrov leta 1999, kar se je videlo s pričetkom pregona prakse.

Istega leta so Ljudske Javne Varnostne Novice—uradni časopis kitajskega ministrstva za javno varnost—pohvalili G.Lija za njegovo prizadevanje “k spodbujanju tradicionalnih vrlin kitajskega ljudstva proti kriminalu, k varovanju družbenega reda in varnosti ter pri spodbujanju pravilnosti v družbi.”

Do leta 1999 so kitajski uradniki šli toliko daleč, da so količinsko opredelili koristi Falun Dafe, kot na primer, ko je en uradnik Kitajske nacionalne športne komisije izjavil v pogovoru z ameriškim medijem News & World Report, da s Falun Dafo; “lahko prihranijo 1.000 juanov na osebo v letnih stroških zdravstva. Če ga prakticira 100 milijonov ljudi, je to 100 milijard juanov, ki se letno privarčuje v zdravstvno blagajno.”

Ta isti uradnik je opozoril, da je “Premier Zhu Rongji zelo vesel tega.”

Danes se Falun Dafa prakso izvaja v več kot 70. državah širom po svetu, s klubi in združenji, ki obstajajo v številnih mestih, podjetjih, univerzah in v raznih drugih okoljih.

Morda bo kmalu prišel v park vaše bližine.

Za več si poglejte:

Več podrobnih razlag Falun Dafa prakse in učenja najdete na Praksa ali Poučevanja in prepričanja.

Za podrobnosti, kje in kako se naučiti Falun Dafa (Falun Gong), prosimo obiščite: www.falundafa.org

Deli na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.