Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

O nas


Naši viri

Kako dobivamo naše podatke?

Primarni vir naših informacij prihaja iz Minghui.org. Že več kot desetletje so uredniki Minghui-ja prejemniki številnih dosežkov vsakodnevnih poročanj iz Kitajske kar iz prve roke — več kot katerakoli druga organizacija na svetu. Njihov izvor zajema vse province na Kitajskem, ki jo sestavljajo predvsem praktikanti Falun Gonga, pa tudi njihove družine, prijatelji in najbližji.

Mreža Falun Gong prostovoljcev in pravnih oseb zbirajo in organizirajo tovrstne informacije, pri čemer se opirajo na dodatne vire, kot je Svetovna organizacija za preiskovanje pregona Falun Gonga ter razna Falun Dafa združenja po vsem svetu. Ti in drugi subjekti sodelujejo s Centrom, da bi podprli trditve naših virov in zagotovili vpogled in analizo.

Kitajska birokracija sama pogosto služi kot nevedni vir, kot na primer, ko nekateri uradniki objavljajo dokumente ali uradna sporočila na spletu. Dokumentacija sodišča in pokritost lokalnih medijev so le dodaten vir, ki pogosto potrjujejo odpuščanja ali druga dogajanja.

Center je prav tako priviligiran za široko obsegajočo mrežo kitajskih disidentov in čezmorskih kitajskih Falun Gong praktikantov, kateri imajo veliko dobro vzpostavljenih povezav na Kitajskem in si redno izmenjujejo informacije.

Nazadnje Center jasno uporablja mnoge velikodušne vire z zahoda v angleškem jeziku, vključno z delom skupin za človekove pravice, vladnimi subjekti, političnimi inštituti in tako dalje.