Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Ali je Falun Gong 'tajna praksa'?

Ključne točke

  • Nauki Falun Gonga in tudi na desetine tisoče člankov praktikantov, ki delijo svoje izkušnje o tej praksi, so javnosti prosto dostopni na spletu.
  • Vsa mesta za Falun Gong vaje po vsem svetu vodijo prostovoljci, in vaje so na voljo vsem in so brezplačne.
  • Falun Gong nima "ograjenega prostora". Praktikanti Falun Gonga so v zvezni državi New York ustanovili kamp z imenom Dragon Springs, kjer je več templjev v slogu dinastije Tang, dve klasični kitajski plesni šoli in sedež uprizoritvenih umetnosti Shen Yun.
  • Glede na to, da tako študentje kot tudi politični begunci s Kitajske živijo, študirajo ali delajo v Dragon Springsu, obstajajo običajni varnostni ukrepi na vhodih kampa.
  • Že več kot 20 let so agenti KPK na ameriških tleh grozili, nadlegovali in napadali praktikante Falun Gonga. Zato obstajajo tudi običajni varnostni ukrepi, ki jih uporablja Dragon Springs, da bi se odvrnilo grožnje KPK agentov.

Kitajski agenti predstavljajo grožnjo v ZDA in drugih državah

Vadbišča za Falun Gong so odprta za vse in jih v celoti vodijo prostovoljci. Vendar je bila skrb za varnost v skupnosti Falun Gong že od nekdaj prisotna.

Zakaj?

Komunistična partija Kitajske (KPK) preganja Falun Gong po vsem svetu, ne samo na Kitajskem. Res je, praktikante Falun Gonga v ZDA in v drugih državah so kitajski nasilneži in kitajski 'diplomati' nadlegovali, grozili in napadali na ameriških tleh.

Predstavniški dom ZDA je leta 2004 soglasno sprejel resolucijo H.Con.Res.304 z dvostransko podporo 75-ih, ki so obsodili zatiranje Falun Gonga s strani KPK, tako v ZDA kot na Kitajskem. Resolucija izpostavlja več incidentov, v katerih so agenti KPK na ameriških tleh fizično napadli praktikante Falun Gonga, kot tudi povzročali težave z drugimi podlimi taktikami, kot so vlomi v domove.

Leta 2006 je Forbes poročal, da so agenti KPK v mestu Duluth v Gruziji brutalno napadli in pretepli Petra Yuan Lija v njegovem domu, praktikanta Falun Gonga, strokovnjaka za ključne tehnologije. Njegovi številni računalniki in elektronske naprave so bili edini predmeti, ki so jih med napadom odnesli iz njegove hiše.

Leta 2008 so na posnetku ujeli kitajskega generalnega konzula v New Yorku Peng Kejuja, ki je zatrdil, da je skrivaj podpihoval proteste proti praktikantom Falun Gonga, vključno s krvavim napadom mafije pro-KPK v Flushing v New Yorku, 20. maja, zaradi česar je bilo 16 aretiranih.

Fotogalerija: Kitajski agenti predstavljajo grožnjo zunaj Kitajske
Fotogalerija: Kitajski agenti predstavljajo grožnjo zunaj Kitajske

Problem teh napadov je še večji, ker imajo mnogi kitajski izvajalci Falun Gonga, ki danes živijo in delajo v ZDA in drugih državah, družino na Kitajskem. Ko KPK izve njihove identitete, to ogrozi družino na Kitajskem.

Varnost zdrave pameti ni 'tajnost'

Praktikanti Falun Gonga so v New Yorku ustanovili kamp z imenom Dragon Springs. V tem kampu je več templjev v slogu dinastije Tang, dve klasični kitajski plesni šoli in sedež uprizoritvenih umetnosti Shen Yun.

Kamp ima varnostne postaje ob glavnih vhodih.

Praktiki Falun Gonga in umetniki, ki živijo v Dragon Springsu, so prejeli verodostojne grožnje KPK agentov. Zakaj bi lastniki spletnega mesta povabili radovedne opazovalce in KPK agente, da posežejo v zasebnost ljudi, ki delajo in študirajo tam? Glede na to, da mladi odrasli živijo in delajo v kampu, skupaj s prisotnostjo beguncev s Kitajske, so takšni varnostni ukrepi povsem zdrava pamet in ne pomenijo ničesar 'tajnega'.

Dejstvo je, da je prisotna varnost na vhodih v kamp Dragon Springs skorajda enaka varnostnim postajam na vhodih zasebnih šol, univerz in univerzitetnih kampov po vsem svetu. In delovanje teh varnostnih postaj ima industrijski standard, saj tisti, ki imajo sestanke ali druge utemeljene razloge za obiskovanje kampa, pa tudi vsakdanji promet dostavnih vozil FedEx, UPS in druge dostave običajnega blaga in storitev gredo vsak dan skozi varnostni prehod.

Prav nobene podlage ni, da bi se varnost Dragon Springsa označevala za 'tajnost', razen če je namen namerno sprožiti sume proti Falun Gongu.

Celoten seznam napačnih razlag »

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.