Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Zdravniki proti žetvi organov

Dokazi in izjave očividcev potrjujejo, da se od leta 2006 na Kitajskem dogaja grozljiv prizor umorov in zlorab: Več deset tisoč Falun Gong zapornikov vesti se uporablja kot žive donatorske banke in usmrti za njihove organe, ko pride pacient.

Šokirani od dokazov, so zdravniki po vsem svetu izrazili svojo grozo zaradi te državno sponzorirane "reverse matching" prakse ubijanja. Med temi medicinskimi strokovnjaki je tudi dr.Lavee Jacob, eden od pobudnikov izraelskega zakona, ki je leta 2008 prepovedal dostop do kitajskih organov.

''Ne moremo ponoviti iste zgodbe, ki je potekala med drugo svetovno vojno, med holokavstom, kjer je ves svet vedel o holokavstu judov in ni storil ničesar. Tukaj vemo o genocidu ljudi na Kitajskem, o zločinu proti človeštvu, ki se odvija na Kitajskem in o tem sem moral nekaj postoriti.. Ko se bo iz celega sveta na kitajsko prenehala ponudba potencialnih transplantacijskih bolnikov, bo to zagotovo povečalo pritisk na Kitajsko, da ta le ustavi uporabo Falun Gong praktikantov.''
— dr.Lavee Jacob, Profesor kirurgije na fakulteti za medicino, Tel Aviv Univerza

V nadaljevanju se lahko s strani zdravstvenih delavcev najde več člankov, ki s pozivom Kitajski dajejo podporo po takojšnjem prenehanju prisilne žetve organov Falun Gong zapornikom. Dober primer je DAFOH (Doctors Against Forced Organ Harvesting), čigar spletna stran ima svetovno peticijo za ukinitev pridobivanja organov, ki jo lahko tudi podpišete.

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.