Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

13. MAJ, SVETOVNI DAN FALUN DAFE

Leta 1992, 13. maja, je v majhni šoli na severovzhodu Kitajske g. Li Hongdži začel poučevati Falun Gong (poznano tudi kot Falun Dafa). Tisočletja stare korenine je tako s prakso prinašal sodobni Kitajski. V začetku leta 1999 pa je bilo na Kitajskem že med 70 in 100 milijoni ljudi, ki so v parkih izvajali nežne vaje in meditacijo Falun Dafe.

Bistvo učenja Falun Dafe je razumevanje temeljnih načel tovrstne prakse, Resničnost-Sočutje-Toleranca, za katere se verjame, da so narava življenja in vsega obstoja. Praktikanti Falun Dafe si prizadevajo prenašati te vrednote v svoje vsakdanje življenje, s čemer pridobivajo ne le notranjo umirjenost in optimizem, temveč tudi globje razumevanje življenja in vesolja okoli nas.

Že več kot dva desetletja se Falun Dafa širi preko vseh meja, osebnih, kulturnih in nacionalnih, in tako ljudem prinaša telesno zdravje, veselje, mir in prenovljeno moralo v skladu z resničnostjo, sočutjem in toleranco milijonom ljudem po vsem svetu. Od Azije, Oceanije, Afrike, Južne Amerike, Severne Amerike do Evrope, vse do Slovenije.

Falun Dafo se tako izvaja v že več kot 100-ih državah in učenje prakse poteka brezplačno v že več kot 40-ih jezikih.

Torej, 13. maja, praktikanti Falun Dafe s podporniki po vsem svetu praznujejo svetovni dan Falun Dafe.

VIDEO: SVETOVNI DAN FALUN DAFE
VIDEO: SVETOVNI DAN FALUN DAFE

Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.