Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

OBVESTILO: DAFOH je zaključila peticijo pri Združenih narodih

DAFOH je visokemu komisarju ZN za človekove pravice naznanila konec svoje peticije

Upravni odbor DAFOH (Doctors Against Forced Organ Harvesting) se je 25. junija 2018 odločil končati peticijo Visokemu komisarju Združenih narodov za človekove pravice in pozval Kitajsko k ukinitvi prisilnega odvzemanja organov Falun Gongovih zapornikov vesti.

Dvakrat v zadnjih petih letih so DAFOH predstavniki obiskali Združene narode v Ženevi in predali več kot 3 milijone podpisov in razpravljali o tovrstnih zločinih proti človeštvu. Do danes DAFOH ni zaznal, da bi Združeni narodi začeli izvajati ukrepe kot odgovor na to peticijo, katera predstavlja voljo ljudi iz vsega sveta.

Neukrepanje Združenih narodov v povezavi z očitnimi kršitvami človekovih pravic po svetu, kot je kitajsko prisilno odvzemanje organov, je prispevalo k odločitvi Združenih držav Amerike, da uradno zapustijo Svet Združenih narodov za človekove pravice zaradi neustreznega obravnavanja vprašanj človekovih pravic.

Zahvaljujejo se vsem podpornikom in prostovoljcem, ki so ustvarili DAFOH peticijo v eno največjih in upajo, da bodo ustrezna politična telesa še vedno upoštevala želje treh milijonov ljudi, ki so pozvali Združene narode h končanju tega grozodejstva.

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.