Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Mesto New York bo gostilo proslave ob 20. obletnici predstavitve Falun Gonga sirši javnosti

Chinatown parada in prireditve na Times Square-u so v središču pozornosti medijev ob vikendu praznovanj, svečanosti in bedenja.

Falun Gong - sedeča meditacija na Times Square v New Yorku.
Falun Gong - sedeča meditacija na Times Square v New Yorku.

NEW YORK – Tisoče Falun Dafa praktikantov, se bo ta vikend udeležilo parade, raznih predstav v živo in drugih proslav po vsem New Yorku, da obelodanijo praznovanje 20. obletnice Falun Gonga, odkar je bila praksa dana javnosti. Številni se bodo udeležili bedenja pred Kitajskim veleposlaništvom na 42. Ulici, v znamenje protesta proti pregonu Falun Gong praktikantov, ki se vrši na Kitajskem.

"Čeprav je Falun Gong del starodavne tradicije, je desetine milijonov ljudi po vsem svetu spoznalo, da je idealen za te sodobne čase," pove Erping Džang, predstavnik za javnost na Falun Dafa Informacijskem Centru. "V Falun Gongu, nismo odkrili le prakse Buda šole, ki prinaša zdravje, jasnost in modrost v naša življenja, temveč še več, našli smo pot povratka k svojemu izvornemu, pravemu jazu … pot vrnitve do stika z našo prijazno, božansko stranjo."

"Prav zagotovo je to nekaj kar je vredno praznovati in ta vikend bodo ljudje prišli iz vseh koncev sveta - Azije, Avstralije, Evrope, Južne Amerike in vseh koncev Severne Amerike – le zato, da bi praznovali. Obenem je to priložnost, da osvetlimo kako se naši kolegi Falun Gong praktikanti soočajo z zatiranjem in mučenjem, preprosto zaradi pregona te iste duhovne discipline, ki jo mi javno praznujemo tukaj v New Yorku."

Podobna praznovanja in aktivnosti so načrtovana v številnih mestih širom po svetu.

Natanko pred dvajsetimi leti, na to nedeljo, je G. Li Hongdži pričel s poučevanjem Falun Gonga (poznanega tudi kot Falun Dafa) in tako predstavil moderni Kitajski prakso s koreninami, ki segajo tisoče let nazaj v preteklost. Do leta 1999 je samo na Kitajskem prakticiralo Falun Dafa prakso 100 milijonov ljudi.

Danes se Falun Dafa prakticira že v preko 70-ih državah po vsem svetu.

Bistvo Falun Dafa prakse so njene temeljne lastnosti resničnosti, sočutja in tolerance. Falun Dafa praktikanti se trudijo poistovetiti s temi lastnostmi skozi izvajanje nežnih vaj in sedečo meditacijo ter z učenjem in uporabo teh moralnih načel v njihovem vsakdanjem življenju. Tovrsten način je milijonom ljudem doprineslo občutek notranjega miru in optimizma ter globje razumevanje življenja in širnega vesolja okoli nas.

Za podrobnejše informacije o dogodkih v New Yorku, prosimo pokličite:
- Levi Browde +1 845 418 4870
- Erping Džang +1 646 533 6147
- Gail Rachlin +1 917 757 9780

Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.