Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Poziv k sankcioniranju kršiteljev človekovih pravic

Slovensko združenje Falun Dafa je danes pozvalo slovenskega ministra za zunanje zadeve, dr. Anžeta Logarja, k ustreznemu sankcioniranju kršiteljev človekovih pravic, kitajskih uradnikov, v skladu z evropskim zakonom Magnitskega in demokratičnimi vrednotami Republike Slovenije.

Svet 10. decembra obeležuje svetovni dan človekovih pravic in ob tej priložnosti želimo tudi mi izraziti naše prizadevanje po miroljubnem življenju prebivalstva v katerem so vrednote resničnosti, sočutja in tolerance visoko cenjene in spoštovane.

Z našim prispevkom želimo dvigniti glas vsem pokojnim, katerih življenja so bila ugasnila, zaradi kršenja človekovih pravic v še trajajoči kampanji Komunistične partije Kitajske (KPK) za izkoreninjenje Falun Gonga, ki poteka na Kitajskem že od julija 1999.

Besedilo pisma:


Spoštovani dr. Anže Logar, minister za zunanje zadeve.

Pred mednarodnim dnevom človekovih pravic, 10. december, vam pošiljamo gradivo, ki vsebuje sezname kitajskih komunističnih uradnikov, odgovornih za hude kršitve človekovih pravic. Našo vlado pozivamo, naj te posameznike sankcionira z uporabo vseh veljavnih zakonov, na primer prihajajočega evropskega zakona Magnitskega (EU Magnitsky Act).

Uradniki, navedeni v priloženih dokumentih, so odgovorni za hude kršitve človekovih pravic, vključno z mučenjem in zunajsodnimi poboji posameznikov, ki želijo uveljavljati in braniti svojo svobodo veroizpovedi, prepričanja, izražanja in mišljenja. Kršitve človekovih pravic so se zgodile v okviru kampanje Komunistične partije Kitajske (KPK) za izkoreninjenje praktikantov Falun Gonga, praksa imenovana tudi Falun Dafa. To je kitajska duhovna praksa s starodavnimi budističnimi tradicijami, ki podpira načela resničnosti, sočutja in tolerance.

Kampanja za izkoreninjenje krši tako kitajsko zakonodajo kot Mednarodni pakt o državljanskih in političnih pravicah, katerega podpisnica je Kitajska. Grozodejstva izvaja gestapovska zunajzakonska organizacija KPK, imenovana kot Urad 610.

Kampanja KPK za izkoreninjenje Falun Gonga je kaznivo dejanje velikega obsega in je bila splošno prepoznana s strani vlad in nevladnih organizacij po vsem svetu. Predlagamo le majhen del storilcev, ki so sodelovali v tej kampanji.

Grozote, ki jih je KPK zagrešila nad Falun Gong praktikanti, so se pričele julija 1999 in trajajo še danes pod tančico tajnosti, nekaznovanosti in molka mednarodne skupnosti. Nikoli ni bilo take razlike med humanitarno krizo in odzivom, kot je bila ugotovljena v primeru Falun Gonga. Vaša dejanja zoper posameznih storilcev poslanih v spisku bodo dokaz za vrednote, ki jih vsebuje naša država in so nam blizu in so dragocene.

Hvala, ker ste pregledali naše sporočilo. Veselimo se vašega pozitivnega odgovora.

S spoštovanjem,

Gregor Čadež, predsednik slovenskega združenja Falun Dafe

Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.