Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Ameriško ministrstvo za javnost: 21. obletnica pregona Falun Gonga s strani vlade LRK

IZJAVA ZA MEDIJE

MICHAEL R. POMPEO, DRŽAVNI SEKRETAR

Od leta 1999 si Komunistična partija Kitajske (KPK) prizadeva izkoreniniti Falun Gong, duhovno prakso, ki izvira iz Kitajske, ter njene miroljubne praktikante in zagovornike človekovih pravic, ki so se borili za svojo pravico do uveljavljanja lastnih prepričanj. Obsežni dokazi kažejo, da vlada LRK še naprej zatira in zlorablja to skupnost vse do danes, kljub tisoče prijavam mučenih in pridržanih praktikantov Falun Gonga.

Lani sem na Ministrstvu za pospeševanje verske svobode (Ministerial to Advance Religious Freedom) sprejel dr. Juhua Džang, eno izmed številnih preživelih KPK kampanje pregana Falun Gonga. Preživela je, kar gre po njenem opisu za mučenje, medtem ko je bila v delovnem taborišču in zaporu na Kitajskem, in se zavzema v imenu svojega zaprtega moža Maja Dženjuja, ki je utrpel mesece mučenja, ker se noče odreči svojemu verovanju v Falun Gong.

Pozivamo vlado LRK, naj nemudoma konča svojo izprijeno zlorabo in trpinčenje Falun Gong praktikantov, izpusti zapornike zaradi njihovega prepričanja, kot je Ma Dženju, in začnejo nagovorjati, kje vse so praktikanti pogrešani. 21 let pregona praktikantov Falun Gonga je predolgo in se mora končati.

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.