Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Režim KPK bi moral odgovarjati za povzročanje svetovne pandemije koronavirusa

Slovensko združenje Falun Dafa je danes odposlalo pismo vsem poslanskim skupinam v Državnemu zboru

Besedilo pisma:


Spoštovani,

Najprej bi se vam radi zahvalili za ves vaš neumorni trud v boju proti koronavirusu.

Boj proti pandemiji je prizadevanje sveta in zahteva mednarodno sodelovanje. Vendar pa to ne pomeni, da bi se tukaj na Zahodu morali vzdržati dvoma o zapisih kitajskega režima o tej krizi. Pa vendar je razkrivanje prikrivanja režima in zahtevanje preglednosti ključnega pomena za naše prizadevanje, da preprečimo ponovni pojav podobnih katastrof.

Zdaj je trdno dokazano, da je Komunistična partija Kitajske (KPK) prikrivala resnost epidemije in zatirala žvižgače, zaradi česar se je virus razširil po vsem svetu. Kot poznavalci delovanja Komunističnega režima in njenega kršenja človekovih pravic na Kitajskem, se zelo dobro zavedamo surovosti in prevar, ki jih izvaja KPK. Od pokola na Trgu nebeškega miru iz leta 1989 do lanskoletnih protestov v Hong Kongu je ta režim večkrat prekršil lastne zaobljube in nasilno zatiral nasprotja. Sedaj pa ves svet plačuje visoko ceno zaradi nerazumevanja zavajajoče narave delovanja KPK.

.25. aprila, 1999, se je v centralnem uradu za pritožbe v Pekingu spontano zbralo več kot 10.000 kitajskih državljanov, ki so se tam mirno in urejeno predstavili, da bi poiskali svojo pravico do njihove duhovne prakse Falun Gong (imenovane tudi Falun Dafa). Takratni premier, Džu Rongji, se je srečal s predstavniki in jim obljubil, da bo izpolnil njihova pričakovanja. Vendar pa je manj kot tri mesece pozneje, 20. julija, KPK prekršila svoje obljube in začela brutalno kampanjo pregona Falun Gonga, ki traja že več kot 20 let. Na desetine milijonov kitajskih praktikantov Falun Gonga je bilo podvrženo različnim oblikam mučenja in nehumanemu ravnanju, mnogi so umrli v priporu. Najbolj presenetljivo pa je, da so nekatere ubili zaradi pridobivanja njihovih organov.

Sir Geoffrey Nice QC, ki je lani vodil preiskovalno komisijo China Tribunal, je izjavil, da se "po vsej Kitajski že leta izvaja prisilno žetev organov in da so bili praktikanti Falun Gonga eden izmed virov oskrbe z organi, najverjetneje tudi glavni vir."

Sedaj pa je KPK s prevarami, prikrivanji in zatiranji povzročila svetovno katastrofo. Režim je vplival na Svetovno zdravstveno organizacijo (SZO) in tako privedel, da je SZO dajala sporne izjave, ki so še poslabšale širjenje koronavirusa po vsem svetu. Kitajski izvoz pokvarjenih medicinskih pripomočkov številnim državam po svetu, vključno s Slovenijo, povzroča nadaljnje stiske in motnje, kar ogroža samo varnost zdravstvenega osebja.

Iskreno upamo, da bi vi lahko pozvali našo vlado, naj sprejme jasna stališča do tega vprašanja in da od kitajske vlade uradno zahteva preglednost dogodkov. Koristilo bi, če bi se Slovenija lahko pridružila ZDA v preiskovanju izvora koronavirusa in kako je KPK obravnavala izbruh, da bi se v nadalje lahko preprečilo ponovni pojav tovrstne svetovne katastrofe. Režim KPK bi moral odgovarjati za povzročeno svetovno pandemijo koronavirusa, Slovenija pa bi morala zahtevati nadomestilo za vso nastalo izgubo, ki jo je država utrpela zaradi prekrivanja in slabega vodenja, ki prihaja iz Pekinga.

Vnaprej se vam zahvaljujemo!


Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.