Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Pravosodni policisti poslani v mesto Vuhan, da preganjajo Falun Gong

Medtem, ko nekateri zapori v zahodnih državah izpuščajo nenasilne zapornike, da zmanjšujejo širjenje novega koronavirusa, kitajske oblasti premeščajo svoje policiste v sam epicenter pandemije, da ohranjajo pripor zapornikov vesti.

Komunistična partija Kitajske (KPK) je zaradi pomanjkanja policijskega osebja v Vuhanu, epicentru izbruha koronavirusa, premestila iz bližnjih provinc policiste, da izvajajo pregon Falun Gong praktikantov.

Tako februarja in marca so oblasti KPK policistom iz ženskih zaporov v pokrajinah Hunan, Guangdong, Guidžou in Fujian ter občine Čongčing odredile premestitev v Vuhan, da bi nadzirale tamkajšnje praktikante Falun Gonga. Natančno število ni znano, toda po poročanju kitajskega tiska Peking Spring, se je 24. februarja premestilo 24 policistov.

Ženski zapor v Vuhanu je bil imenovan "zapor za vzor" in Jiang Čun, tajnik partijskega zapora, je prejel številne nagrad za predavanja na seminarjih kako preganjati Falun Gong praktikante po vsej državi.

"KPK je pravosodne policiste premestila v Vuhan, da bi lahko še naprej zadrževali zapornike vesti", pove Erping Zhang, tiskovni predstavnik Informacijskega centra Falun Dafe. "To dejansko pomeni, da je KPK popolnoma pripravljena ogroziti življenja svojih policistov, da lahko še naprej nadaljujejo s pregonom Falun Gonga."

Uradni podatki, objavljeni 21. februarja, navajajo, da je bilo v ženskem zaporu v Vuhanu 230 potrjenih primerov koronavirusa. Glede na poročila iz Minghui.org in Beijing Spring je možno, da bi lahko bili mnogi od teh primerov pravosodni policisti.

Priče navajajo, da so policisti, ki delajo v ženskem zaporu v Vuhanu, vsi nosili zaščitna oblačila in zaščitna očala. Zaseženi so jim bili tudi njihovi mobilni telefoni, kar morda nakazuje na to, da oblasti preprečujejo uhajanje informacij.

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.