Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

Pregon Falun Gonga se nadaljuje kljub pandemiji koronavirusa

Kljub pandemiji koronavirusa na Kitajskem je kitajski komunistični režim podvojil število Falun Gong aretacij v februarju 2020.

Komunistična partija Kitajske (KPK) nadaljuje s pregonom Falun Gonga, medtem ko se spoprijema s razsežnostjo koronavirusa na Kitajskem. Glede na podatke zbrane preko Minghui.org, je v februarju 2020 prišlo do porasta aretacij, kar 282 praktikantov Falun Gonga je bilo aretiranih, 15 obsojenih in 113 nadlegovanih zaradi njihovega prepričanja.

Falun Gong, imenovana tudi kot Falun Dafa, je starodavna duhovna disciplina, ki jo kitajski komunistični režim preganja že vse od 1999.

Po obsodbi 193. praktikantov Falun Gonga iz decembra 2019 in januarja 2020 skupaj, se je sodni sistem KPK upočasnil zaradi ukrepov koronavirusa in omejitev gibanja po Kitajski. A vendar je bilo februarja 2020 aretiranih kar dvakrat več praktikantov Falun Gonga (282) v primerjavi s februarjem lani (140). Letos jih je bilo v priporu 132, za čas objave članka. Oblasti so dodatno nadlegovale še 113 praktikantov.

Nekateri praktikanti so bili aretirani ali nadlegovani, ker so spodbujali ljudi, da med pandemijo razmišljajo o lastnostih, kot so resničnost, sočutje in toleranca (načela Falun Gonga).

Od 395 aretiranih ali nadlegovanih, zaradi njihovega prepričanja, jih je bilo 21 v 70. in 80. letu starosti. Skupaj so kar 193. praktikantom izropali domove in tako so oblasti od 26. praktikantov iztržile kar 244.234 juanov (31.936,03€).

Osem provinc in občin je poročalo o aretacijah z dvomestno številko, med njimi provinca Hebei (43), provinca Šandong (38), provinca Liaoning (37), provinca Heilongjiang (29), Peking (21), Jilin (19), Guangdong (16) in Tianjin (16). Petnajst ostalih območij je poročalo o aretacijah z enomestno številko.

15 praktikantov, obsojenih februarja, je prihajajo iz šestih provinc in območij, med njimi provinca Hebei (5 obsojencev), provinca Jilin (3), provinca Šandong (3), Tianjin (2), provinca Liaoning (1) in Šanghaj (1). Obsojenost na zaporno kazen se gibalje od 7 mesecev do 9 let, s povprečjem na 4,27 let zaporne kazni.

Primere nadlegovanja pri dvomestni številki so beležili v provinci Sičuan (27), provinci Šanši (17), provinci Hebei (15) in Pekingu (11). Ostalih štirinajst območij je poročalo enomestno številko.

Provinca Hubei, kjer je sam epicenter epidemije, je poročala o sedmih aretacijah in dveh primerih nadlegovanja.

Celoten seznam praktikantov obsojenih v januarju in februarju 2020 zaradi njihovega prepričanja lahko pridobite tukaj.

Posamezne primere lahko najdete v izvirni različici članka Na Kitajskem se pregon Falun Gonga nadaljuje kljub pandemiji koronavirusna.

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.