Novice o Falun Dafi in krizi človekovih pravic na Kitajskem

ŽETEV ORGANOV

Gora dokazov prikazuje grozljivo zgodbo umorov in pohabljanja, ki se izvaja na Kitajskem. Poročila prič in kitajskih zdravnikov razkrivajo, da je bilo ubitih na tisoče Falun Gong praktikantov za pridobivanje njihovih organov, katere nato prodajo in presadijo za ogromen dobiček pri trgovanju z organi.

Storilci so uradniki Komunistične partije Kitajske (KPK), ki sodelujejo skupaj s kirurgi, organi pregona in vojaškimi uradniki.

Še pred prisilnim odvzemom organov, žrtve pridržujejo v koncentracijskih taboriščih, nato pa njihove telesne ostanke takoj upepelijo.

Zgodba, ki je skoraj preveč grozljiva, da bi ji verjeli, je bila prvič razkrita v marcu 2006. Takrat je ženska zatrdila, da je bilo v bolnišnici v kateri je delala, ubitih kar štiritisoč Falun Gong praktikantov. Prav tako je povedala, da ji je njen mož, kirurg v isti bolnišnici, razkril, da je nekje izven severovzhodnega mesta Shenyang odstranil roženico iz živečih teles dvatisočim praktikantom Falun Gonga.

Teden dni kasneje je kitajski vojaški zdravnik, ne samo potrdil pričanje ženske, temveč je tudi zatrdil, da tovrstna grozodejstva potekajo v šestintridesetih različnih koncentracijskih taboriščih po vsej državi Kitajske. Največje je imelo kar stodvajsettisoč ljudi, je povedal. Povedal je tudi, da je bil priča masovnem razvažanju praktikantov Falun Gonga v živinskih vozilih po vsej državi, ponoči in pod skrbno krinko varovanega.

Falun Gong podporniki in aktivisti za človekove pravice iz tujine so takoj začeli s preiskovanjem obtožb. Klicali so v kitajske bolnišnice in se pretvarjali, da kupujejo ledvica ali jetra. Zdravniki so eden za drugim odkrito potrdili: Na zalogi imamo Falun Gong; samo pridite in v enem tednu vam lahko priskrbimo organ.

Zaradi teh poročil sta dva ugledna kanadska odvetnika za človekove pravice pričela s svojo preiskavo. Julija 2006 sta nekdanji državni sekretar za azijsko pacifiško politiko David Kilgour in odvetnik za človekove pravice David Matas objavila poročilo na 140 straneh, ki je pripeljalo do "obžalovanja vrednega zaključka, da so trditve resnične." Njune raziskave so tudi ugotovile, da je veliko število organov presajenih na Kitajskem, odkar se je začel pregon Falun Gonga v letu 1999 in tako veliko število organov ni mogoče zagotoviti s prostovoljnimi donatorji ali usmrčenimi zaporniki. Poglejte Bloody Harvest

Uradniki KPK-ja naj bi po pričanju pospešeno uničevali vse dokaze. Omogočili so nadzirane izlete in odstranili spletne strani, ki oglašujejo prodajo organov (čeprav ne v času, ko so preiskovalci že uspeli shraniti slike teh spletnih strani). Ena kitajska spletna stran se je hvalila, da lahko zagotovi ustrezne organe v 1-4 tednih, kar zdravniki pravijo da je nemogoče, razen če imajo kitajske bolnišnice dostop do ogromne zaloge živih organov "donatorjev".

Kmalu po poročanju pojava žetve organov so vodje partije napovedali novo zakonodajo, ki prepoveduje uporabo organov brez soglasja. Zdi se, da se leto kasneje ta zakon sploh ni izvajal, in podpira tiste, ki so vseskozi zatrjevali, da zakonodaja ni nič drugega kot le odziv na odnose z javnostmi - oglaševalska poteza.

Skupaj s Kilgourjem in Matasom je Odbor za preiskavo pregona Falun Gonga (CIPFG) prevzel vodenje pri razkrivanju in odkrivanju grozodejstva v povezavi z organi. Doctors Against Forced Organ Harvesting so prav tako pripomogli k ozaveščanju.

Minghui je objavil poglobljeno poročilo o žetvi organov v letu 2016: Minghui poročilo o človekovih pravicah: Praktikanti Falun Gonga so za njihove organe sistematično umorjeni na Kitajskem

Povezava do izvornega članka
Deli članek na:

Ostanite obveščeni in se naročite na novice ter sporočila za javnost.